Despre idea și noi

Suntem o mică firmă de producție de jucării în serie mică ce folosește tehnologii modern și inovative pentru realizarea jucăriilor prin imprimare 3D.

Denumirea firmei reflectă esența jucăriei:

Wooden Intelligent Eco-friendly Bot, respectiv jucării robot inteligente din lemn prietene cu natura.

Membri fondatori sunt Mihálcz Szende-Beáta (Inginer ecologist și protecția mediului) și Kristó Kinga (Economist și Proiectant / Inginer proiectant). Kinga este responsabilă cu dezvoltarea și producția produsului în cadrul firmei iar Szende este responsabilă de informațiile de la nivel administrativ și este motorul echipei în scopul asigurării unui produs de succes și a satisfacției clienților.

În 2016, ele și-au dat seama că există o nișă pe piață pentru jucării inteligente programabile. Nu existau mijloace / materiale de învățare pentru cei care doreau să ia contact la nivel de începători cu lumea codurilor de programare. Au observat că este nevoie de o jucărie care facilitează învățarea prin joc. Ideea de bază a fost ca copiii să poată construi o jucărie ce poate fi programată de pe telefon, să fie modulară, compusă din materiale ecologice.

Ideea inovativă a fost înaintată în mai multe locuri însă succesul a venit în Decembrie 2018, când proiectul a fost declarat câștigător în cadrul concursului românesc Startup plus. După o jumătate de an, în iunie 2019, a fost înregistrat firma WIEB TOYS SRL și a început crearea prototipului. Prin câștigarea proiectului de tip Startup plus au luat naștere variantele de jucării WIEB Toys: WIEB Toys Basic, WIEB Toys Basic Pro, WIEB Toys Intermediate, WIEB Toys Intermediate Pro, WIEB Toys Advanced și WIEB Toys Advanced Pro.

Jucăriile sunt destinate diferitelor categorii de vârstă, având la bază elemente modulare și senzori optici de mișcare devenind astfel parteneri creativi pentru utilizatori. Datorită formelor pe care le au jucăriile, copiii vor afla mai multe despre despre animalul în sine și mediul său de viață.

Suntem preocupați de protejarea mediului înconjurător și calitatea vieții și de aceea punem accent deosebit pe materialele pe care le utilizam. Imprimarea 3D se face cu material biodegradabil (PLA) iar ambalajele pe care le folosim sunt 100% reciclabile.

Pentru următoarele jucării se dorește implementarea comenzilor tip bloc, ceea ce este perfect pentru copii, iar nivelul următor este deja cel al programării scrise. Între cele două este o prăpastie uriașă ce a trebuit legată. Pentru asta ne-am dori un program educativ propriu în care se pot utiliza în același timp construcții tip LEGO și programarea scrisă.

Vrem să arătăm oamenilor că tehnologia înseamnă nu doar un telefon mobil, ci că ea este înconjurată de multe alte instrumente ce pot fi folosite la programare și asta oferă șansa la dezvoltare.

Faptul că și alții văd scânteia din această idee este demonstrat de interesul cumpărătorilor noștri. WIEB Toys își dorește să nu fie un clișeu: nu vrem să fim un startup plus despre care mulți gândesc că se stă într-un birou pentru mulți bani, ci vrem să fim o întreprindere cu un produs bun. Ne dorim ca peste câțiva ani, magazinele de jucării să fie pline cu jucării WIEB Toys iar copiii să ceară de Crăciun: jucării WIEB Toys.

2016

Fondatorii au observant că este o nevoie nesatisfăcută pe piață pentru jucării care facilitează învățarea prin joc, este prietenă cu natura și a început cercetarea de piață.

2017

Am aplicat în mai multe locuri cu planul de afaceri însă juriul nu a fost convins de idee.

2018

Proiectul WIEB Toys a fost declarat câștigător în cadrul concursului românesc Startup Plus ce a impus și o lună de practică.

2019

S-a înregistrat WIEB TOYS SRL și s-a început crearea prototipului.

2020

S-a început vânzarea produselor, respectiv jucării WIEB Basic și WIEB Basic Pro. Totodată, s-a început dezvoltarea gamei WIEB Intermediate.

Procese de proiect

01. PLAN

Există o nișă pe piață.

Ce am putut face ca să fie educativ și distractiv?

Ce fel de produs are beneficii reale?

De ce vrem să facem asta?

02. IDEA

Ce ne place cel mai mult?

Să ne jucăm!

Putem să facem asta lucrând?

Da, dacă înființăm firma proprie.

03. DEZVOLTARE

Singur nu poți să te descurci în lumea afacerilor, deci trebuie să construiești o echipă competitivă.

Cu această echipă poți să dezvolți planul și ideea pentru a primi finanțarea.

04. LANSAREA PROIECTULUI

Am făcut calculele, am stabilit planul și ideile, știu că am experiență în domeniu, deci mă pun la treabă și aplic la o finanțare.